Pomarańczowe Ufficio Primo
12 czerwca zespół Mazurkas Catering 360° wraz z Klientami i pozostałymi gośćmi firmy Zing „powrócił do przyszłości” – tego dnia bowiem w Ufficio Primo odbyła się uroczysta kolacja dla 240 osób, pod hasłem „Future is back”.
Wieczór goście rozpoczęli molekularnym welcome drinkiem serwowanym przez kelnerów w czarnych strojach z eleganckimi pomarańczowymi muchami. Do kolorystyki firmy Zing nawiązywał specjalny bufet z przekąskami i finger-food z pomarańczowymi akcentami, na którym znalazły się m.in. królik z pistacjami na puree z karotki i pomarańczy w kompozycji kiełek rzodkiewki, pierś gęsi wędzona w liściach herbaty serwowana na brzoskwiniowo-morelowym chutney z wanilią i czarnym pieprzem czy krewetki ceviche na salsie pomarańczowo-morelowej.
Kulinarną gwiazdą wieczoru był niezwykły ceremoniał gastronomiczny dania głównego – z talerzy, na których kelnerzy serwowali wołowe policzki na selerowo-truflowym puree z karmelizowanymi winnymi jabłkami, konfiturą z czerwonej cebuli i balsamicznym sosem unosił się dym, a dekorację dania stanowiły jadalne kwiaty fiołków i nasturcji.
Za przygotowanie wydarzenia odpowiedzialna była agencja Lauren Peso.
Zurück zur Liste