Akademia Kulinarna Mazurkas Catering
18 lipca w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel odbyły się kolejne warsztaty z cyklu Akademia Kulinarna Mazurkas Catering pod wodzą naszego Szefa Kuchni.
To był bardzo pracowity i „smaczny wieczór”. Zaproszeni goście z Incentive Concept Poland wraz z naszym zespołem przygotowali wspólnie aż sześć dań. W realizowanym menu były między innymi: Pieczony łosoś serwowany na chatney mango, ananasa i chili podany z pomarańczowo-pieprzowym sosem w kompozycji rukoli; Krewetki w białym winie z melonem i papają serwowane z sałatką z listków zielonej pietruszki a na deser przygotowano Truskawki flambirowane w brandy z brązowym cukrem dodatkiem młotkowanego pieprzu i świeżej mięty.
Jakież to były emocje kiedy uczestnicy warsztatów musieli zdążyć w określonym czasie i przygotować pod okiem Szefa Kuchni swoje potrawy, to była tylko mała dawka adrenaliny jaka towarzyszy kucharzom Mazurkas Catering w trakcie przygotowywania cateringu podczas różnorodnych bankietów.
Szef kuchni był nawet skłonny do zdrady kliku pilnie strzeżonych tajemnic. Goście poznali recepturę przygotowania świeżych kurek, w taki sposób by zachowały swój specyficzny aromat, były idealnie miękkie i pozbawione goryczy, a ziemniaki słodkie i pełne bukietu.
Między Szefem Kuchni a uczestnikami Akademii nawiązała się nić kulinarnego porozumienia, a wspólne zaangażowanie i zapał dwóch zespołów spowodował że czas mijał niepostrzeżenie. Na zakończenie spotkania każdy otrzymał Certyfikat ukończenia Akademii Kulinarnej Mazurkas Catering.
Warsztaty tego typu organizujemy dla naszych klientów oraz grup zorganizowanych jako spotkania integracyjne, które jak potwierdzają uczestnicy są pełne pozytywnych emocji i inspirują nie tylko do gotowania.
Zurück zur Liste